Megújult a PVGA Learn

07 November 2021
update

A PVGA Learn is frissült, mint sok site mostanában.

Még 2020 áprilisban indult útjára a Learn egy Laravel tutoriallal, ami igazából Nekokota számára készült, én sem emlékszem milyen okból. Végül úgy döntöttem, érdemes lehet több ilyen tutorialt készíteni, több kategóriában, hátha mást is érdekel.

Nem sokat foglalkoztam a site-tal: mindössze egy 5 részes Laravel tutorial, egy 3 részes Git tutorial és egy Ubuntu tutorial első része készült el. Mégis meglepődtem, hogy a PVGA siteok közül kimagasló elérése van. Legtöbben passzívak, de egy olvasó Discordon, egy pedig kommentekben meg is keresett a tutorialokkal kapcsolatban.

Ez elég volt, hogy úgy érezzem ismét megéri vele foglalkozni.

Az oldalt akkoriban az Anchor CMS-re építettem (valami egyszerűt akartam). Az Anchor viszont azóta megszűnt, plusz szívesebben dolgoznék valami olyan technológiával, amit mostanában kezdtem használni.

Így a Learn is Jekyllel generált weboldalt kapott. Kiemelt figyelmet kapott a készítése során a SEO. Tőlem egyébként merőben szokatlan megközelítések vannak benne (pl. full-width design).

Szóval megpróbálok újra életet lehelni ebbe a projektbe és minél szerteágazóbb leírásokat írni olyan dolgokról, amiket ismerek (vagy épp megismerek?) és bízom benne, hogy lesz elég hasznára másnak is.

Nézz rá az új sitera ide kattintva!