Köszönöm Freenom!

21 March 2020
pvga

Ezer éve használom a Freenom ingyenes DNS szolgáltatását és még egyszer sem jártam úgy, hogy tiltották volna egy domainemet. Egészen október 8-ig.

Tényleg, még a dot.tk korszak óta használok ingyenes domaineket, bár volt időszakom, amíg .hu domain volt az elsődleges. Ez a VPS - meg az egész hoszting mögötte - szintén elég régóta az én kezemben van, már kb. egybenőtt a potvizs.ga domainnel.

Kedden munkaidő vége előtt pár perccel vettem észre, hogy minden aldomain és maga a potvizs.ga is webcam pornós csajokra dob át. Egyből felmerült a kérdés: feltörtek valami oldalt és azon át szétkaptak mindent, amit elértek? Ezt hamar elvetettem két okból:

Bassza fene, megnéztem a forrását a potvizs.ga-nak és meg is találtam a probléma forrását.

Totoro MC

Egy gyönyörű átirányítás van benne a dot.tk (azaz a Freenom) jóvoltából. Külön kiemelem, hogy az i paraméterben az IP címem van ott, szintén biztos nagyon fontos eltárolniuk, meg eleve GET paraméterben átadni. Beléptem a Freenom felületére, ahol már adtak esélyt megvilágosodni, ugyanis a domain mellett a FRAUD szócska világított a pofámba.

Totoro MC

Egy darab e-mailt nem kaptam, még csak a felületre való belépést követően se tolták a képembe, hogy történt-e valami. Mondom oké, ezt el kell innentől engedni, mert hogy a support egy free domaines embernek még csak megnyitni se fogja a mailjét, az biztos. Érdekelt viszont mindenkit, hogy mi a fene volt ennek a fraudnak jelölés az oka. A fraud jelentésétől vonatkoztass el, bármire ami megszegi a Freenom szerződési feltételeit, a fraud tag kerül. Végignyálazva - mondjuk nem volt nagy falat - a Terms and Conditions oldalt, az ingyenes domainekre vonatkozó feltételeket és a .GA Content Policyt, találtam azért pár dolgot, ami okozhatta.

AZ EGYIK OK LEHETETT A /PUB ALATT LÉVŐ HENTAI KÉP, ESETLEG A NURSE_ME.MP4 AMI A /PUB LÉTEZÉSE ÓTA OTT VAN.

Ezer éve ott vannak, poénból. Már az is biztos, hogy maradnak ezen események után.

A VALÓSZÍNŰBB OK VISZONT A CLOUDFLARE.

Ugyanis a potvizs.ga-n kb. létezése óta Cloudflare van és szép lassan a társoldalak is megkapták. Miért? Totál ingyen van cache, auto minify, HTTPS, DDoS protection és még sok más. Túl sok jó szolgáltatást nyújtanak ahhoz, hogy ne használjam.

A gond egész pontosan a következő:

Forging headers or manipulating other identifiers in order to disguise the origin of any content linked to, accessed through or transmitted through FREE DOMAIN;

A Cloudflare pedig úgy működik, hogy proxyzza a lekéréseket a saját szerverein át, úgyhogy esélytelen, hogy a domainek A rekordjában a szerver valós címe legyen. Ez van.

Így búcsúztunk el a potvizs.ga-tól, de lett helyette pvga.hu.